torsdag 3. mars 2016

Strikking hjelpe mot så mangt :)

Det e nok ikke tvil om at alle som e lidenskapelig opptatt av strikking gjør det fordi de liker det veldig godt. En annen ting er at det får oss strikkegalne til å føle oss bra. Mestringsfølelse får vi og, noe som igjen fører til oppstart på enda flere strikkeprosjekt.  Vi leser stadig vekk at strikkingen er godt for vår psykiske velvære.

I følge en studie gjort av Knitting and well-being, som er en internasjonal studie med over 3000 strikkere fra 31 land, samt fra ett symposium ved den Britiske Bath`s Royal Scientific and Literary Institution, har vi som strikker ett mentalt husapotek i strikkekurven.


Det kom frem i studien at 87 % av deltagerne som led av depressjon, fortalte at strikkingen gjorde de gladere, og over halvparten av dem sa at gledefølelsen ble sterkere når de hadde strikket en stund.
Strikkingen kan og gi et deprimert menneske tilgang til følelser som har blitt undertrykt i sykdommen, som stolthet, forventning og ikke minst glede.

Menneskene i studien som slet med smerter, svarte 88 % at de taklet smerten bedre når de strikket.
Å gjøre gjentakende bevegelser som både krever syn og koordinerende bevegelser kan minske skade etter en traumatisk hendelse. Repetisjonen og det faktum at både hendene og synet er opptatt hindrer ubehagelige minner fra og sette seg fast.

Strikking ble anvendt som terapi for Britiske soldater som fikk krigsnevroser etter den første verdenskrig.

Når det gjelder hukommelse forteller 73% at strikkingen hjalp de til en bedre hukommelse, økt tålmodighet og at de lettere klarte å koble av fra problemer.

Det kom og frem at strikkingen kan fungere som en slags dyp meditasjon som roer ned ved angst problematikk. Flere av de deprimerte i studien fortelle at strikkegrupper er en flott arena til å være sosiale uten press for at de behøver å si noe. DET HOLDER MED Å STRIKKE!! :)

2 kommentarer:

  1. Mye sant i det du skriver ja, ha en fin helg, hilsen Beth

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det e nok det :) Og så syns æ det e flott at det har blitt forska på :) Ha ei flott helg du og :)

      Slett